Nasjonalparklandsby

Vingelen er valgt til å være  én av fem nasjonal-parklandsbyer i Norge. 

Bygda er inngangsporten til Forollhogna nasjonalpark. Her finner du et av Norges beste jaktterreng og fiskevann.

VINGELEN

Velkommen til Vingelen!

La deg trollbinde av et unikt bygdesamfunn.

 

Vingelen ligger bare ti kilometer unna kommunesenteret Tolga, og er et unikt bygdesamfunn på 500 mennesker. Det godt bevarte bygningsmiljøet er unikt i Norge, det samme er den levende seterkulturen.

 

Om det er dugnad for idrettslag, samfunnshus eller skole, så stiller bygdefolket gladelig opp for det lokale.

 

Bygda har barneskole, barnehage, dagligvarebutikk, byggevarehandel, kafé, bibliotek, treningsrom, skiskytteranlegg, lysløype, samfunnshus, fotballbane, basisløype og mye mer.

Også har vi Bunåva da, bygdas samlingspunkt som ligger vegg i vegg med butikken. Her arrangeres store og små eventer som kafé, middagsservering og pubkvelder. Det meste drevet på dugnad!

Følg bygda på Facebook:

Finn ut mer på www.vingelen.com

Foto: Lisbeth Moen

Foto: Egil Simensen

Foto: Randi Ane Storhaug

Foto: Randi Ane Storhaug

Foto: Tore Hilmarsen

Foto: Tore Hilmarsen

Foto: Tore Hilmarsen

Foto: Tore Hilmarsen

Foto: Tore Hilmarsen

Trygg og kunnskapsrik oppvekst

Med oppvekstsenter på Vingelen skole, der også barnehagen ligger, får barna en kunnskapsrik skolehverdag, der også uteskoler i fjell og mark står på agendaen. Les mer om Vingelen skole her.

Aktivitetsnivået er høyt. Så du trenger ikke å bekymre deg over at det er lite å gjøre her. Om det er fotballtrening, skiskyttertrening, 4H eller synge i kor. Her finnes aktiviteter som passer alle.

Fjellheim

Samfunnshuset Fjellheim blir ofte brukt av både skolen, private og lag- og foreninger. Hvert år setter barneskoleelevene opp en teaterforestilling til 17. mai når hele bygda samles for å feire. Øvinger er en del av en morsom skolehverdag.

Sentralt mellom by og fjell

Vingelen ligger sentralt til. Med 10 minutters kjøring til Tolga og bare et kvarter unna ligger tettstedet Tynset, så er det et perfekt sted å bo når det kommer til jobbmuligheter.

 

Bli forelsket i grønnkledde fjell og solsvidde, staselige tømmerhus som har tålt vær og vind i flere hundre år.

Og rett ved stuedøra di finner du Forollhogna Nasjonalpark hvor Norges største villreinsbukker deler frodige beiteområder med kyr og sauer.

 

Fjellene rundt Vingelen er slake og fine, og byr på fantastiske turmuligheter sommer som vinter.

Flytte til Vingelen?

Ønsker du å flytte til Vingelen kan du sjekke ut våre bo-sider for å finne deg ditt neste bosted. Trenger du jobb så tar du en kikk i vår jobbseksjon-side!

Har du noen spørsmål eller vil du at vi skal hjelpe deg, ja, da tar du bare å fyller ut feltet under så tar vi kontakt med deg!

Supert! Meldingen er mottatt.